Vinterlek: Fotspor-sisten

Nå som snøen har kommet til de fleste av oss i større eller mindre grad, åpner mulighetene seg for hva man kan finne på utendørs. De fleste barn blir fra seg av lykke over å få snø igjen, og leker som ikke har blitt lekt siden snøen smeltet er nå like spennede som nye.

En av disse lekene er fotspor-sisten, som går ut på at den som «har’n» bare får lov til å løpe i fotsporene til den som forsøker å flykte.

Bestem et startpunkt og et mål før dere begynner, og gi førstemann et bittelite forsprang før nestemann løper ut. Og som regelen jo er, så overføres sisten til den som blir tatt, sånn at det nå er ham/henne som «har’n» og må fange noen andre.

Dette er gøy  og utfordrende, samtidig som det både holder barna varme og i aktivitet. Det trener dessuten både koordinasjon og balanse, for det skal nemlig noe til å løpe i snøfotspor uten å snuble i sine egne bein! 🙂
Creative Commons License photo credit: tjshirey

One response to this post.

  1. […] en bestemt ting. Kanskje har du et fint sted i skogen du vil ta dem med til, hvor dere kan leke fotspor-sisten? Eller kanskje dere bare skal gå en tur bak i hagen for å drikke en varm solbærtoddy under treet […]

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

<span>%d</span> bloggere like this: